De opkomst van fantasiesporten en online games

De online gaming markt is booming met technologie. Nu zijn fantasiesporten en online games niet alleen voor amusementsdoeleinden. Online games zijn platforms om je vaardigheden te tonen en je kennis te gebruiken om spannende beloningen te winnen. Sinds de lancering van de eerste videogame in 1950 is de online game nooit gestopt met groeien.

Online gamingbedrijven over de hele wereld

In het jaar 2020 bedroeg de wereldwijde gamingmarkt ongeveer $ 62 miljoen. Volgens de statistieken zal het bedrijf tegen 2026 $ 300 miljard waard zijn. Mobiel gamen maakt bijna 50% van het marktaandeel uit en genereert een omzet van $ 80 miljard. Online gaming is de familie online escape room  van streamliners, ontwikkelaars, uitgevers, gamingarena’s, coaches en 2,5 miljard gebruikers over de hele wereld.

De start-ups van online gaming zijn de afgelopen jaren in India gegroeid en hebben enorme financiering aangetrokken van zowel binnenlandse als buitenlandse investeerders van meer dan $ 1 miljoen. De aandelen van gamingplatforms zijn gelijkelijk verdeeld over de VS en China, elk 24%, in Azië-Pacific exclusief China 23%, Latijns-Amerika heeft 4%, Canada heeft 2% en tot slot Europa, Afrika en het Midden-Oosten. 23% van de aandelen.

Zelfs na zo’n enorm succes en een groot aantal gebruikers, beschouwt de Indiase overheid het online spel niet als legaal. In verschillende staten van India is het spelen van fantasiesporten niet toegestaan ​​en wordt het als gokken beschouwd. Pandemic heeft zojuist de groei van de online games- en fantasiesportindustrie in India verdubbeld in termen van zowel app-ontwikkeling voor fantasiesporten als platforms voor fantasiesport-apps.

De overheid zou met een open geest naar online gaming moeten kijken en dit diepgaand moeten begrijpen, in plaats van alle online games te overwegen, gokken. De overheid kan zich richten op wedden en gokken, maar moet fantasiesporten besparen. Fantasiesporten kunnen de overheid echter helpen enorme inkomsten te genereren en de economie van het land te vergroten.

Soorten online gaming

Fantasiesporten
Een van de meest populaire spelplatforms voor sportfans. Online fantasie is compleet anders dan andere spelstijlen. De gebruiker creëert online zijn team van echte spelers die op de grond spelen. De prestaties van de gebruiker zijn volledig afhankelijk van de speler en de real-life statistieken van het spel.