Epoxy garagevloer etsen

Etsen is een stap die soms over het hoofd wordt gezien als het gaat om het aanbrengen van garagevloerverf. Om een ​​epoxycoating echter grotendeels zijn werk te laten doen, is etsen absoluut noodzakelijk. De meeste coatings voor garagevloeren kunnen worden aangebracht en zullen waarschijnlijk een tijdje meegaan zonder eerst te etsen, maar er zijn nogal wat voordelen aan etsen die het volgens de meeste mensen de moeite waard maken om te doen.

Als het om een ​​betonnen vloer gaat, wat is er dan in godsnaam aan het etsen?

Etsen, wat slechts een mooie term is voor het snijden in het oppervlak van iets, is meer bekend buiten vloeren. Glasetsen is een heel goed voorbeeld. Hoewel het eindresultaat de gebruiker een iets betere grip geeft als we het over een drinkglas hebben, wordt er meestal op glas geëtst ter decoratie. Bij garagevloeren is decoratie over het algemeen niet het primaire doel, hoewel de resultaten er in sommige ogen beter uitzien dan het alternatief, namelijk een vloeibare gladde spiegelafwerking.

Is er een reden dat ik moet etsen voordat ik epoxy garagevloerverf aanbreng?

U hoeft uw betonnen garagevloer niet te decorvloer.nl etsen wanneer u epoxy aanbrengt, maar er zijn enkele zeer goede redenen waarom u dit waarschijnlijk wel zou willen. Ten eerste is de verhoogde tractie die epoxy kan bieden afkomstig van etsen, en deze zal afwezig zijn als de vloer niet wordt geëtst. Dit kan uitglijden, vallen en andere chaos veroorzaken, en rijden op zo’n glad oppervlak kan ook irritant zijn. Als het de bedoeling is om veel werk in uw garage te doen, is etsen zeker de juiste keuze.

Wat als mijn epoxy garagevloerverfset zegt dat etsen niet vereist is op het etiket?

In werkelijkheid is etsen nooit nodig om een ​​garagevloercoating aan te brengen. Als de instructies voor uw kit echter zeggen dat u het beton moet etsen, dan is dat wat u moet doen om de maximale levensduur uit uw nieuwe epoxycoating te halen. Zonder etsen kan epoxyverf geen volledige afdichting creëren en zal deze veel eerder loslaten. Er zijn geen vaste regels over hoe lang epoxyvloerverf meegaat, met of zonder etsen, maar met etsen gaat het zeker langer mee dan zonder. Sommige kits bevatten geen etsen in hun instructies, waardoor ze de claim “Geen etsen nodig!” kunnen maken. of iets dergelijks. Dit is over het algemeen een marketingtruc, en de aanwijzingen voor die kits vermelden niet hoe lang de coating meegaat, of kunnen zeggen dat, hoewel het niet nodig is, etsen wordt aanbevolen om de maximale levensduur uit uw epoxy garagevloerverf te halen.